Kraniokoulutuksesta on tullut paljon kyselyjä, ja halusin avata tässä lisää koulutuksesta. Tässä postauksessa on myös teille, jotka ette ole kiinnostuneita koulutuksesta, vaan kiinnostuneita kraniosakraaliterapiasta. Kysy ihmeessä lisää, jos kysymyksiä herää!
Kraniokoulu kestää 10 kuukautta. Koulutus on kerran kuussa pe-su. Pe koulutuksessa tutustumme toisiimme. Mitä odotuksia ja toiveita sinulla on? Syvennymme aiheeseen ja käymme läpi anatomiaa. Teemme myös erilaisia rentoutuksia. Taukoja pidämme ryhmän toiveiden mukaan, ja yleensä käymmekin anatomia osuuden jälkeen lounaalla.
Lounaan jälkeen alamme hommiin. Tutustumme toistemme kraniorytmiin. Usein kysytäänkin, että osaanko minä? Voinko minäkin oppia tuntemaan kraniorytmin? Ihan varmasti! Ensimmäisellä kertaa rytmin tuntemiseen menee vain hetki. Käymme läpi mitä kehosta pitäisi tuntea ja kuinka pääsemme kehoon.
Syvennymme lisää kraniorytmeihin ja ensimmäisen kerran aiheena on jännitevyöhykkeet. Näitåä vyöhykkeitä on neljä. Ne ovat lantio, pallea, rintakori ja kieliluu. Näiden ns. vyöhykkeiden eli kohtien kautta puramme kehon jännitteitä, kunkin alueen kohdalta. Loppupäivä ja lauantai kuluu hoitoja tehden. Sunnuntaina olemme eläinten parissa ja siirrämme kaiken jo opitun eläimiin.
Jännitevyöhykkeet: 1. Lantio- Lantion kautta puramme lantion ja jalkojen alueen jännite-ja kiputiloja. Lantion alueeseen kuuluu navasta varpaisiin koko lantion alue. Eli sukupuolielimet, lantionluut, jalkojen- ja lantion alueen hermot, jänteet, lihakset ja luut. Suoliston alaosa ja jalat, sekä alaselkä.
Lantio on tärkeä osa meitä. Jalat liikuttavat meitä. Lantio ja jalat kannattelevat painoamme. Suuri osa ihmisten vaivoista löytyy juurikin lantion (jännitevyöhykkeen) alueelta. Autamme iskias vaivoissa, kuukautisongelmissa, jalkojen kiputiloissa, suoliston vaivoissa, ulostamis- ja virtsaamisasioissa.. Erilaisia leikkausarpia löytyy tältä alueelta paljon. Lista on pitkä.
Lantio myös kerää elämämme aikana saadut henkiset kolhut. Pallea ottaa ensimmäisenä pelästymiset ja stressin vastaan. Jollet pääse purkamaan keholta näitä tiloja, valuu se usein lantion seudulle piiloon odottelemaan parempaa hetkeä, jolloin on hyvä purkaa kehoa. Näin usein lantion hoidon jälkeen saattaakin tulla viikon kahden sisällä tunteenpurkauksia, kummallisia unia ja mieleen saattaa nousta vanhoja asioita.
Toinen jännitevylhyke on pallea. Pallean alueeseen kuuluu keskivartalomme. Sisäelimet, ruoansulatus ja hengitys, keskiselkä. Pallea on tärkein hengityslihaksemme, tai no se on myös paljon sidekudosta, mutta puhutaan lihaksesta.
Pallean alueelta autamme suolistonvaivoissa, leikkausarpien jälkihoidon tukemisessa, hengityksen tehostamisessa ja keskivartalon rentouttamisessa. Myös vagushermoa pystytään rentouttamaan, tai sen toimintaa päästään auttamaan myös pallean kautta. Vagushermo on kymmenes aivohermomme ja tärkein parasympaattisen hermoston hermo. Vagushermo hermottaa lähes kaikkia sisäelimiämme, ja se kulkee mm. pallean läpi. Pallean jännitystilat vaikuttavat myös vagudhermon toimintaan.
Pallea myös varastoi stressiä ja pelkotiloja, sekä ahdistusta. Pallean hoito vaikuttaa myös vahvasti maksaan. Maksan tila taas kaikkeen kehossamme. Mm. hormonitoimintaamme, verentilaamme, silmiin ja näkökykyymme, aineenvahihduntaamme, myös sen lisäksi, että se puhdistaa kehoamme epäpuhtauksilta ja myrkyiltä.
Pallean hoito vauhdittaa usein suolentoimintaamme, ja vessassa juokseminen on yleistä pallean hoidon jälkeen. Mutta hei, kaikki moska ulospäin on vain hyväksi! 🙂 Turha sitä on pantata sisällä.
Kolmas jännitevyöhykkeemme on rintakori. Rintakorin alueeseen kuuluvat nimen mukaisestikin rintakehä, hartiat ja kädet. Myös keuhkot ja sydän. Autamme rintakehän jäykkyyksissä, käsien kipu-ja jännitetiloissa. Myös murheet joita kannamme rinnallamme, tai rinnan päällä helpottavat usein hoidon jälkeen. Sekä hartioilla olevat myrheet usein aukeavat hiukan hoidon jälkeen.
Neljäs jännitevyöhykkeemme on kieliluu. Kieliluu sijaitsee kurkullamme. Se on ainoa luu, joka on liahsten varassa kehollamme.
Kieliluun alueeseen kuuluu kurkku ja niska. Sen hoidolla pyrimme auttamaan niskan rentoutumisessa. Kieliluun avaus helpottaa usein kurkun alueen jännityksiä, puheen tuoton ongelmissa hyvä, sekä jos on ollut paljon korva- tai poskiontelotulehduksia. Kielen ongelmat ja kuorsaus voi usein helpottua hoidon jälkeen.
Kieliluu usein auttaa näkemään itseämme, kuka olemme, kuinka ilmaisemme itseämme.
Eläimillä puramme jännitevyöhykkeiden kautta samoja vaivoja.