Kraniokoulun toisena aiheena on ranka. Käymme läpi rangan anatomiaa, ja kuinka hermot kulkevat nikamien vierestä. Käymme läpi yleisimpiä sairauksia, kuten mm. välilevyjen vammat- ja sairaudet, autoimmuunisairauksia esim. reumataudit, rangan rappeumat, sekä kuinka ne vaikuttavat kehoon ja liikkuvuuteen.
Perehdymme lisää, kuinka pitkittynyt stressi vaikuttaa meihin. Tiesitkö, etttä tutkimusten mukaan n.90% sairauksista on stressin aiheuttamaa! Riippuen sukurasitteesta, missä kohtaa kehoa stressi kenelläkin ilmenee. Tietysti yksilöllisiä eroja on myös.
Tutkimusten mukaan neljä sukupolvea vaikuttaa meidän geeniperimäämme, DNA:mme. Suomessa tämä tarkoittaa, että vielä minun lapseni syntyvät sotatilaan. “Olemme mitä mummumme on syönyt”, pitää täysin paikkansa.
Epigenetiikkaan haluaisin itsekin vielä perehtyä lisää lähitulevaisuudessa. Hirmu mielenkiintoista! ..ainakin omasta mielestä..
Käymme läpi niskarangan nikamia, kuinka pienellä paineella voidaan vaikuttaa nikaman virheasentoon. Vaikuttaakseen ei tarvita suurta painetta. Kehomme on herkkä, eikä kovaa painetta tarvita. Usein asiakkaat ovat tottuneet, että hoidot sattuvat, ja”tuntuvat kunnolla”. Ja ollaan täysin ihmeessään, kun tämä hoito ei satu. Eihän se voi edes toimia, jollei satu! Ei muuta kuin kokeilemaan! 😀
Kaularangan nikamia on nisäkkäillä seitsemän kappaletta. Ylimmät nikamat kääntävät ja nyökkäävät päätä. Usein varsinkin toimistotyöläisillä on paljon vaivoja juurikin näissä nikamissa. Toki yleistä on muillakin. Suurta tälliä ei tarvitse kaularangan nikamille tulla, kun vaivoja jo tulee. Päämme painaa ja ranka on kevyt rakenteinen. Kuulenkin usein, että “en ole ollut kuin pienessä kolarissa! En joutunut edes sairaalaan. Ei mun niskassa mitään vaivoja voi olla!”
Karkeasti lajiteltuna kaularangan ylimmät nikama,t myös hermottavat kasvojen ja pään aluetta. Alaspäin mentäessä kolmas ja neljäs nikama tulevat kurkun alueelle. Viides, kuudes ja seitsemäs hermottavat käsien eri kohtia. Varsinkin alimmat nikamat, kuudes ja seitsemäs, ja näiden virheasento vaikuttaa vahvasti niska-hartia jäykkyyksiin ja tämän alueen vaivoihin.
Käymme myös rintarangan-lannerangan nikamia, sekä alimpien, ristirangan- ja häntärangan nikamat kraniossa.