Hinnasto Esittely Yhteys ja ajanvaraus Ohjeita hoitoon tulijalle Etusivu

MITÄ KRANIOSAKRAALITERAPIA (KST) ON?

Keho saa elämän aikana erilaisia iskuja, traumoja (-henkisiä ja -fyysisiä), kolahduksia ja se sairastaa erilaisia sairauksia. Näiden vuoksi kehoon tulee epätasapainoa, ja erilaisia oireita, kuten vinouksia, jännityksiä ja kiputiloja.

Keholla on hieno järjestelmä, joka koittaa korjata ja parantaa itseään. Tätä kehonkorjaavaa energiaa hyväksikäyttäen, korjaan pienin painalluksin vinouksien ja jännitysten aiheuttamia häiriötiloja kraniosakraalijärjestelmän kautta.

Kraniosakraalijärjestelmän kuuluu aivot ja selkäydin, jotka yhdessä tekevät keskushermoston. KST:ssä seurataan aivoselkäydinnestettä, likvoria, joka kehittyy aivokammioissa ja kulkee keskushermostossa. Keskushermosto jatkuu selkäytimen jälkeen ääreishermostona kehon joka osaan. Keskushermostoa ja näköhermoa suojaavat aivokalvot (kovakalvo, lukinkalvo, pehmytkalvo). Järjestelmään kuuluu myös koko peitinkalvosto, fascia.

Fascia on sidekudosta ja se erivahvuisena yhdistää ja suojaa kehoa. Fascia pitäää siis suojassaan sisäelimiet, hermoston, ihoa, luita, jänteitä ja niveliä ym kehon kudoksia.

Koska kraniosakraalijärjestelmä ulottuu joka puolelle kehoa, pääsen hoidossa vapauttamaan koko kehon jännitystiloja eri kalvoilta, luistta, sisäelimistä, lihaksista.. Hoidossa nesteenkierto vauhdittuu ja lymfanesteenkiertoa pystyy myös hoitamaan ja vahvistamaan kraniosakraaliterapialla.

KST:n historiaa

KST:n varhaishistoria ulottuu itämaihin. Tuntemamme kranisakraaliterapian historia alkaa 1800-luvun lopulta, jossa Andrew Taylor Still perusti osteopatian.

Stillin oppilas William Garner Sutherland löysi kallonluiden liikkeen ja näiden liikkeiden pohjalta kranio-sakraalirytmin.

John E. Upledger kehitti 1970-luvulla kst:tä ja nimesi hoitomuodon Craniosacral Therapy. Nimi tulee takaraivonluusta, cranium ja ristiluusta sacral.

Upledger myös tutki erilaisin mittauslaittein ja röntgenkuvin aivoselkäydinnesteen liikkeitä kallonluissa ja ristiluussa.

Hugh Milne on yhdistänyt länsimaista anatomiaa ja itämaisen kraniosakraaliterapian pohjan kehon energiajärjestelmään, jolloin KST on kehittynyt kokonaisvaltaisempaan suuntaan.

MITÄ KRANIOSAKRAALITERAPIALLA VOI HOITAA?

Vauvoilla ja lapsilla:

Edellä mainittuihin vaivoihin, kuten myös:

Eläimet:

Hoito prosessia Hoito prosessia 2